Goed doen of zijn. Niet alles willen hebben, niet jaloers zijn, niet zagen en klagen, maar helpen, meedoen, troosten. Deze nacht droomde ik daar over. Dat laatste ervaar ik volop op dit moment. Ik leef er naar en vul er mijn daggedachten soms mee. Ik droomde ook dat je dan de kans loopt te worden aangezien als een zacht ei , een brullend schaap. Je loopt het gevaar dat zelfs dat ei een eitje wordt . Waarom een ei een ei heet was in mijn droom plotseling niet meer duidelijk. Het zal me een zorg zijn dacht ik. Het is tenslotte maar een droom. Ik droomde dat ik plotseling een macho werd. Ik was een vent en keek enkel naar andere mannen om hen te overtreffen in grove taal en onbezonnen hardheid. De tranen zijn soms op en een krokodil is niet altijd voorhanden. Naast me als levensgezel zag ik een echte meid. Zij was ook op de toekomst voorbereid, maar of die toekomst er op dit moment is, is te twijfelachtig. De toekomst komt vanzelf ,daaraan hoefde ik niet te twijfelen.

Dat droomde ik. De toekomst bijsturen of een beetje in de goede richting duwen was in mijn droom een heel werk. Een eitje is daarvoor niet in staat. Een onbegonnen werk. Ik keek rondom me. Velen begonnen er niet aan. Ze zochten naar alternatieven voor de mogelijke transpiratiegeur die inspanningen in die richting zouden kunnen veroorzaken. Een doekje voor het bloeden, een pleister op de wonde en een spuitbus of een goed gesprek om de lucht te klaren. Bij het wegwuiven van die toekomst wuifden anderen niet terug en tenslotte kwam de gehele mensheid in een neerwaartse spiraal terecht. Dat gebeurde in mijn droom. In mijn droom nam de mens plaats in de roller-coaster en wist niet eens waar de rit eindigde. Een pilletje dan maar en drank om te vergeten. Toen werd ik wakker, zat rechtop in mijn bed. Nog net vóórdat ik wakker werd, leidde mijn droom me nog naar een andere mogelijkheid. Mee gaan met de massa en verdrinken in het verdringen van de werkelijkheid blijkt ook nu geen manier van leven en geen alternatief voor het breken van het brood aan het ontbijt ,het delen en er zelf van te nemen. De tijd gaat zoals die gaat ;ook in dromen. De werkelijkheid is spannender maar ook realistischer. De werkelijkheid is soms hard, soms onvermijdelijk, maar altijd eindig. Jing en Jang duurt soms te lang en tranen komen en gaan.

Piet Eelants (c) 2020 ( 659)