Sommigen maken een punt van onderstaande feiten, liggen er van wakker.Anderen laten een diepe zucht, doen een poep en een plas en hopen dat het weer wordt zoals het was. Die mens hoopt in ieder geval nog. Anderen laten de hoop varen en gaan daar,waar veilig en gewenst met de ellende mee,veroorzaken die soms, verergeren ze altijd en zien geen perspectief meer in betere tijden. Ooit, toen die ene zwager nog leefde, losten we samen onder het genot van een relatief hoog aantal flesjes goedkoop bier al die immense wereldproblemen op, gaven we oplossingen aan en kwamen in ieder geval tot conclusies.


Terwijl het er op lijkt, dat aan de Syrisch – Turkse grens in alle chaos de derde wereldoorlog wordt voorbereid, militaire eenheden worden ingezet tegen verontruste en boze boeren, ene Trump zijn zoveelste boute uitspraken doet via Twitter en ( ook) ene Wilders alweer en op eigen verzoek op een voor hem gunstige uitspraak van de rechter zit te wachten op zijn ‘minder Marokkanen kreten ‘, een vooralsnog onbekend maar groeiend aantal religieuze fanatiekelingen hun godsdienst met en door geweld wil verspreiden over deze aardkloot, de ondermijning ondanks de onlangs in Dongen succesvol gehouden en genoemde tussentijdse goedbedoelde Integrale veiligheidscontroles , nog steeds rottend doorwoekerd , de pensioenkortingen voor een groot aantal Nederlanders nog steeds niet veilig is gesteld gezien het derde kwartaal van 2019 de actuele dekkingsgraad bij PFZW al van 95,9% naar 92,2% daalde , er nog elke dag letterlijk en figuurlijk duizenden mensen sterven van de honger, miljoenen onschuldige mensen leiden onder klein en groot geweld, vrouwen, kinderen en mannen verkracht worden door gekken uit puur sadisme of uit of in naam van hun god van eender welke vermaledijde religieuze groep dan ook , er een of andere hoge rechter met een verondersteld groot boerenverstand in mei heeft besloten dat Nederland meer moet doen om het stikstofpercentage drastisch te verlagen, zolang ik wel 10 ‘A-viertjes ‘ kan vullen met andere en misschien nóg ergere narigheid……


Eigenlijk zou iedereen zo’n zwager moeten hebben of wat mij betreft iemand anders die niet eens is aangetrouwd, eentje die met jou werkt aan een betere wereld en het idealisme hoog in het vaandel heeft staan, die de eerder besproken traditionele klaagzang kan vervangen door positivisme. Praten ,denken en oplossen. Die het wel ziet zitten een nieuw begin te maken. Desnoods kies je als spraakmaker een wat duurdere wijn. Hij ( die zwager..) moet wel bereid zijn zo lang de wereld door draait en maar niet wil stoppen, juist dan door te willen gaan te proberen te werken aan een bétere wereld. Met vallen, in de hoop weer op te staan.

(c)2019 Piet Eelants