‘Visie’ , ‘ polderen’ of ‘ yin en yang ‘ ( 636 )

1) Aanschouwing 2) Beschouwing 3) Brede blik 4) Denkbeeld 5) Gedachtebeeld 6) Gedachtenbeeld 7) Gezicht 8) Gezichtspunt 9) Het zien 10) Idee 11) Ideologie 12) Interpretatie 13) Inzage 14) Inzicht 15) Kijk 16) Lezing 17) Mening 18) Oordeel 19) Opinie 20) Optiek 21) Opvatting 22) Standpunt 23) Zicht 24) Zienswijze

Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VISIE/1

Dongen heeft met een lange aanloop en in overleg met velen een aantal visies gemaakt. Zes in totaal plus nog eens een zogenoemde ‘parapluvisie’ waarin moet blijken dat alle gemaakte visies ook raakvlakken hebben. Een visie is breed en soms ingewikkeld .Ingewikkelder is te komen tot één visie op bepaald terrein en de uitvoering daarvan. Of dat in Dongen gebeurt of kan gebeuren is nog maar de vraag. De kans en het gevaar bestaat, dat door juist al die verschillende visies het kind met het badwater wordt weggegooid en dat die visies als eendagsvliegen in de onderste la van de archiefkast een enige en laatste rust vinden. Dat mag en kan niet gebeuren volgens mij. Het zou natrappen worden naar al die mensen die hebben meegeholpen om de visies te maken. En wat te denken van de vele en kostbare ambtelijke uren die er voor gemaakt zijn. Het verwezenlijken van de visies , of belangrijke zaken erin is ook een kans voor Dongen. De visies omzetten in werkelijkheid. Want het moet gezegd : er zit wel perspectief in de visies die Dongen heeft over zaken die ons allemaal aangaan.

Nederland staat bekend om het polderen . Polderen : een woord, dat volgens de correctiemodus van mijn documentmaker op mijn laptop niet eens echt bestaat. Bij de uitleg van het woord die je je zelf eigen maakt kom je tot de ontdekking dat Yin en Yang ook in het rijtje van deze begrippen kan worden opgenomen. Al die visies, over sport, onderwijs, klimaat & energie, sociaal domein, openbare ruimte en economie zijn stuk voor stuk belangrijk voor alle Dongenaren en hopelijk niet enkel imaginair. De politiek heeft er zich al tegenaan bemoeid. Op 20 en 27 juni en 4 juli heeft de raad eerst opiniërend en daarna besluitvormend zich over de visies gebogen. De uitkomst daarvan wordt in deze krant in zeven verschillende specials weergegeven. Objectief en met medewerking van de meeste in de raad vertegenwoordigde partijen Vanaf 22 juli kun je die in de krant verwachten. Je kunt alle visies HIER nog eens nalezen en ze zelf bovendien van commentaar voorzien. Ook jouw mening zal dan duidelijk in de verslaglegging worden verwerkt

redactie@dongenhomespot.nl

(c) Piet Eelants 2019